Over Marieke

Hi,

Mijn missie is met liefde en compassie mensen te verbinden en hen met humor en creativiteit te ondersteunen om te groeien en ontwikkelen, zodat we het beste uit onszelf en elkaar halen en samen met meer moed en kwetsbaarheid een betere wereld maken. 

Het begeleiden van professionals in de jeugdzorg, het sociaal domein en het onderwijs, doe ik individueel en in groepen. Dit kan door middel van coaching, training en intervisie.

Marieke

Wat ik doe als gedragswetenschapper & werkbegeleider in de jeugdzorg

Diensten - Marieke Jongman - Gedragswetenschapper en Coach Jeugdzorg

Hoe ik hier ben gekomen

Van studie gedragswetenschappen...

Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb vanuit die rol ervaring opgedaan in de jeugdhulp, bij de gemeente, bij de GGZ en bij een instituut voor leerproblemen. Wat ik na al die jaren in de jeugdhulp en het sociaal domein heb geleerd, is dat ik enorm veel energie krijg van ontwikkeling, groei en innovatie. Het liefst met een flinke dosis afwisseling.

... naar zelfstandig ondernemer

Dat heeft gemaakt dat ik in 2019 ben gestart als zelfstandig ondernemer. Zo kan ik me richten op de ontwikkeling van professionals en innovatie in het werkveld van de jeugdzorg. Wat ik hierbij gebruik is niet alleen de kennis vanuit mijn studie of opleidingen, maar ook de ervaring die ik afgelopen jaren zelf heb opgedaan. Daarnaast ben ik diep geraakt door Deep Democracy en wat dit kan betekenen in groepen mensen die verschillen van mening. Het mooiste van zelfstandig ondernemen vind ik de afwisseling, de vrijheid en elke keer realiseer ik me weer hoeveel fijne nieuwe mensen ik heb leren kennen.

Wil je meer weten over mij en wat ik doe? Kijk dan eens op mijn linkedIn profiel.

"

Marieke is een gedreven gedragswetenschapper die de inhoudelijke ontwikkelingen in het werkveld op de voet volgt en mede aan de hand daarvan vernieuwing initieert. Daarbij zorgt ze voor de verbinding met de praktijk zodat vernieuwing op basis van draagvlak tot stand komt. Ze is collegiaal, enthousiast en flexibel.

Gerry Drijfhout | Projectleider Jeugd | Gemeente Dronten

Dit is mijn missie

Mijn missie is met liefde en compassie mensen te verbinden en hen met humor en creativiteit te ondersteunen om te groeien en ontwikkelen, zodat we het beste uit onszelf halen en samen met meer moed en kwetsbaarheid een betere wereld maken.  Ik geloof dat je als hulpverlener je eigen gereedschap bent. Als je niet goed weet wie je bent, wat je kunt en wilt, is het moeilijk om gezinnen en kinderen verder te helpen. Zelfkennis en -inzicht is noodzakelijk om ons werk goed te kunnen doen. Daarvoor is reflectie nodig en zelfonderzoek. Op die manier leer je beter voor jezelf te zorgen en kun je meer voor anderen betekenen. Met een open houding en nieuwsgierige blik, maak je (bewust van je eigen kwetsbaarheid) pas echt verbinding.  

Marieke Jongman maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.