in-company training "flexibel en veerkrachtig"

Werken in de jeugdzorg, het sociaal domein, de zorg en het onderwijs is soms niet makkelijk. Iedereen die in de zorg werkt of het onderwijs, herkent het wel: er wordt veel van je verwacht, de druk is hoog en vaak zijn er te weinig mensen om het werk te doen. Het werken met mensen (of ze groot of klein zijn) brengt een groot gevoel van verantwoordelijkheid met zich mee.

Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Maar makkelijk is het niet. Hoe kun je dat nou doen? Beter voor jezelf zorgen? Minder stress ervaren in een wereld vol stress? Hoe kun je weer plezier krijgen in je werk, terwijl er altijd tijd tekort is?

We kunnen heel veel dingen niet oplossen. We toveren geen extra personeel tevoorschijn, je krijgt niet opeens 2 uur meer in een dag en nee, je wordt ook niet door andere in de watten gelegd.

Wat we zeker weten in het leven is niet veel, maar wel dat we altijd te maken zullen hebben met vervelende gedachten, gevoelens en gebeurtenissen. Er komen dingen op ons pad, waar we geen invloed op hebben.

“Lekker dan”, hoor ik je bijna denken. 

“Daar schiet ik niets mee op”. 

Er is ook geen quick fix voor de problemen die je kunt ervaren in je (werkende) leven, als die er was geweest, had je het allang zelf opgelost. Toch is er iets waar je wel invloed op hebt: namelijk hoe je zelf om gaat met deze vervelende gedachten, gevoelens en gebeurtenissen. Hoe? Dat leer je in deze training. Deze training is gebaseerd op de principes van Acceptance en Commitment Therapy en is gericht op meer psychologische flexibiliteit. En hoe flexibeler je bent, hoe veerkrachtiger je bent. Denk maar eens aan het beeld van een rietpluim in de storm. De rietpluim buigt mee met de storm, waardoor hij staande blijft (1).

Rietpluimen

inhoud van het programma

Het programma is onderverdeeld in drie thema’s:

Hoofd, Lijf en Hart

Binnen het thema Hoofd gaan we onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert, en vooral ook: Hoe je daar wat meer afstand van kunt nemen. Daarnaast gaan we onderzoeken hoe jouw hoofd in het dagelijks leven vermijdt en controleert.

Het thema Lijf gaat over het bewust voelen en ervaren van wat er op dit moment allemaal speelt in jouw leven. Je leert daarin stap voor stap om contact te maken met je lijf, en met de wereld om je heen.

En als laatste ga je binnen het thema Hart onderzoeken wat jij diep van binnen zou willen doen met je leven, en hoe je meer kunt gaan handelen vanuit zelfcompassie. Je leert dus hoe je je hart kunt laten spreken (2).

2) De training die ik aanbied is gebaseerd op het programma ACT in groepen van Gijs Jansen
Training flexibel en veerkrachtig
"

Praktisch:

Deze training kan zowel in-company als in open aanbod worden gegeven. Er zijn minimaal 5 deelnemers nodig om te kunnen starten en maximaal 10 deelnemers. Elke sessie duurt 2 uur. In totaal zijn er 6 sessies. Tussen de sessies door maak je opdrachten. Want zoals bij alles vaardigheden geldt ook hier: oefenen, oefenen, oefenen.

Als je je hebt aangemeld, krijg je eerst een intakeformulier kijken we hoe jij omgaat met vervelende gebeurtenissen, gevoelens en gedachten.

Twijfel je of dit passend is bij jou en de problemen die jij ervaart? Neem dan voor je je opgeeft, zeker even contact met me op. Dan kijken we samen, wat past bij jou. Een individueel traject hoort ook tot de mogelijkheden.

Meer weten over de inhoud of de kosten? Neem dan contact met mij op.

Hi,

Ik ben Marieke. Ik ben pionier, verbinder en deins niet terug voor een verandering. Ik werk met veel passie in het sociaal domein, waar een grote opdracht ligt tot een ware transitie. Ik geloof dat we leven in een tijdperk van verandering en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik wijk met liefde af van gebaande paden en kijk dan naar de werkelijke oplossing voor een probleem.

Marieke

Marieke Jongman maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.