Werkbegeleiding, intervisie & coaching

01.

Coaching en werkbegeleiding sociaal werkers

Coaching in het sociaal domein

Naast innoveren en pionieren in het sociaal domein, heb ik een grote passie voor het (helpen) ontwikkelen van mensen. Het werken in het sociaal domein vraagt veel van sociaal werkers. Niet alleen het werken met mensen, ouders en gezinnen maakt het werk een uitdaging, maar ook werken in een omgeving die steeds in beweging is. De transitie is dan wel ingezet, maar er wordt nog volop ontwikkeld en aangepast. En hoe doe je wat nodig is voor een gezin in een systeemwereld vol regels, contracten en afspraken? Waar je te maken hebt met gezinnen die niet in een hokje passen? Dat maakt soms dat het goed kan zijn als iemand met je meedenkt, meekijkt en samen met je reflecteert op je handelen.

Mijn coachingstijl

Mijn coachingsstijl is een ontwikkelingsgerichte. Hoe leer je zelf je vragen op te lossen? Samen ontdekken dus! In 2017 heb ik de opleiding handelingsgericht coachen voor gedragsdeskundigen” afgerond bij het GITP.

Word je hier enthousiast van en kun je wel iemand gebruiken die je weer even helpt alles scherp te zien? Neem dan eens contact met me op om te kijken wat ik voor je kan doen. Zit je niet echt in de buurt? Geen probleem! Via Skype of Zoom kunnen we ook coaching op afstand doen, zodat je geen reistijd hebt.

02.

Werkbegeleiding van gedragswetenschappers

Waar kan ik jou bij helpen?

Sinds 2015 wordt het steeds normaler dat er gedragswetenschappers werkzaam zijn bij gemeenten of in wijk- of gebiedsteams. Het is vaak zoeken wat je rol is als gedragswetenschapper binnen een politieke organisatie of binnen een netwerkorganisatie. Zeker als je net gestart bent als gedragswetenschapper is het een hele klus om je op een goede manier te kunnen positioneren. Wat hoort wel en niet bij je taken, welke verantwoordelijkheden of welk mandaat heb je? Bij dit soort vragen, ondersteun ik graag.

Vanuit het SKJ moet je werkbegeleiding hebben gehad als je beginnend gedragswetenschapper bent (minder 3648 uur werkervaring) en je wilt herregistreren. Soms is er iemand in je organisatie die de werkbegeleiding op zich kan nemen. Als dat niet het geval is, kan ik je hiermee helpen.

Mijn ervaring

In 2017 heb ik de opleiding “handelingsgericht coachen voor gedragsdeskundigen” afgerond bij het GITP.  Deze opleiding heeft me praktische handvatten gegeven voor het coachen van professionals.

Denk jij dat dit wat voor je is en ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact met me op. Zit je niet echt in de buurt? Geen probleem! Via Skype of Zoom kunnen we ook coaching op afstand doen, zodat je geen reistijd hebt.

03.

Intervisiecoaching en intervisiebegeleiding

Wat is intervisiecoaching?

Intervisiecoaching is kortdurende coaching die gericht is op het zelfstandig helpen functioneren van intervisiegroepen. Belangrijk hierin is vooral de voorbereiding van de intervisie. Motivatie is 1 van de belangrijke factoren voor het succes van de intervisiegroep. Het doel van intervisiecoaching is dat intervisiegroepen na een aantal coachingsessies zelf verder kunnen met hun intervisiegroep.

Bij intervisiebegeleiding heeft de intervisiegroep het hele traject een begeleider en is intervisie vaak iets dat standaard wordt gefaciliteerd door een werkgever en waarbij motivatie niet perse een voorwaarde is.

 

Meer weten over intervisiecoaching? Ik hoor graag van je!

Hi,

Ik ben Marieke. Ik ben pionier, verbinder en deins niet terug voor een verandering. Ik werk met veel passie in het sociaal domein, waar een grote opdracht ligt tot een ware transitie. Ik geloof dat we leven in een tijdperk van verandering en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik wijk met liefde af van gebaande paden en kijk dan naar de werkelijke oplossing voor een probleem.

Marieke

Marieke Jongman maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.