Training "Richtlijnen jeugdhulp"

De afgelopen periode heb ik  een training ontwikkeld die ik nu ook in-company aanbied.  De training Richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming is een afwisselende training waarin ik je in vogelvlucht meeneem in de Richtlijnen. Naast de theorie, gaan we ook praktisch aan de slag, zodat je het daarna ook mee kan nemen in je dagelijks werk.  Van weten, naar snappen, naar kunnen. De training is geaccrediteerd door het SKJ (3 punten kamer Jeugd- en gezinsprofessional).

Daarnaast geef ik samen met Paul Bijl workshops over Deep Democracy.

 

Een deelnemer die werkt bij de jeugdbescherming schreef het volgende over deze training in de evaluatie:

“De interactie vond ik fijn en er was voldoende ruimte om praktijkvoorbeelden in te brengen wat ik altijd erg fijn vind. De kennis en ervaring van de trainer vond ik heel erg helpend. Ook haar ervaring in het werkveld en dus weet waar het over gaat (dichtbij het primaire proces). Voor ons was het een training op maat en heel fijn dat dit op zo’n korte termijn gerealiseerd kon worden.”

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met me op.

"

“Twijfel je nog of je de workshop Deep Democracy wilt volgen? Niet nodig! Marieke en Paul nemen je in een paar uur mee in het gedachtengoed dat de wijsheid van de minderheid toevoegt aan het besluit van de meerderheid. Handig, als in jouw team de meningen nog wel eens uiteen lopen, er voor alle standpunten wel wat te zeggen valt en er toch een besluit genomen moet worden. Het heeft mij, als bij voorkeur doortastende en snelle beslisser, er bewust van gemaakt dat de tijd nemen voor het beslissingsproces leidt tot betere beslissingen en daarmee ook tot minder gedoe achteraf. Wat mij verbaast, is dat het ook nog eens veel minder tijd kost dan ik had verwacht! Omdat alle invalshoeken van meet af aan gehoord worden, zijn de besluiten niet alleen beter, maar is er ook veel minder behoefte om standpunten te blijven herhalen of op je strepen te gaan staan. Betere, rustigere besluitvorming én meer gedragen besluiten dus. Een direct toepasbare, op de praktijk gerichte training van twee enthousiaste docenten die weten waar ze het over hebben.  Aanrader!”

Maartje bons | beleid en kwaliteit jeugd | gemeente Dronten | 2021

Hi,

Ik ben Marieke. Ik ben pionier, verbinder en deins niet terug voor een verandering. Ik werk met veel passie in het sociaal domein, waar een grote opdracht ligt tot een ware transitie. Ik geloof dat we leven in een tijdperk van verandering en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik wijk met liefde af van gebaande paden en kijk dan naar de werkelijke oplossing voor een probleem.

Marieke

Marieke Jongman maakt gebruik van cookies om content te personaliseren en om websiteverkeer te analyseren.